Det indre av katalysatoren er en ekte skatt av edle metaller. Derfor er brukte katalysatorer en ekstremt verdifull vare. Dens indre er hovedsakelig fylt med rodium, palladium og edelt platina. Disse metallene mister ikke verdien, selv når katalysatoren er ubrukelig, og de kan gjøre mye godt i verden rundt oss. Hvorfor er det verdt å returnere den brukte katalysatoren? Hvis du bryr deg om ren luft og er sosialt ansvarlig, kom til Katalysator Retur AS.

Hva er en katalysator, og hvordan fungerer en katalysator?

Bilens katalysator ligner en liten boks, som er en del av luftveiene. Faktisk er det det mest verdifulle elementet i luftveiene, og inni det er det en ekte skatt, en verdifull kjerne. Dens oppgave er først og fremst å rense avgasser fra karbonmonoksider, nitrogen og hydrokarboner. Foreløpig, ifølge loven, må hvert forbrenningskjøretøy være utstyrt med en katalysator. Det handler hovedsakelig om å ta vare på helsen vår, ta vare på det naturlige miljøet og økologien generelt. Katalysator – akkurat som hvert eneste element i en bil, har den et visst liv. Selvfølgelig avhenger alt av teknikken og kjøremåten, men det anslås at du kan kjøre opptil 200 tusen km med en ny katalysator.

Hva er i katalysatorer?

Verdifulle edle metaller brukes til produksjon av bilkatalysatorer. De mister ikke verdien, selv etter at enheten er utslitt og ikke er egnet for bruk. Bilens katalysator er også kjent som en bil konverter, den er en del av eksosanlegget. Enheten har en spesiell bikubestruktur dekket med verdifulle elementer. De vanligste er palladium, rodium og platina. Disse metallene er av meget høy kvalitet, de er enda dyrere enn gull, og det er derfor det ofte sies at brukte katalysatorer er «gull verdt».

Hvorfor er det verdt å selge katalysatorer til en oppkjøper?

Den brukte katalysatoren oppfyller ikke lenger sin rolle, dvs. den slutter å effektivt rense eksosgassene fra giftige forbindelser. Det er verdt å merke seg at salg av katalysatoren er en veldig lønnsom løsning. På denne måten kvitter du deg med den brukte og ikke lenger nyttige enheten, og du kan tjene på den, og bruke de opptjente pengene, for eksempel på å kjøpe en ny enhet. Derfor, når du planlegger å kjøpe en ny katalysator, ikke kast den gamle eller la den være igjen på servicestedet. Det er verdt å kontakte Katalysator Retur AS og levere den brukte enheten til os.

Velkommen til vårt møtested.