Katalysatoren må byttes ut når den slutter å utføre sin funksjon. Å bytte katalysatoren kan være ganske tungvint for sjåfører grunnet ekstra kostnader. I stedet for en universell, er det verdt å kjøpe en original katalysator som du kan bruke lengere. Hvis du allerede har tatt ut den brukte katalysatoren, ikke kast den bort for skrap. Når du bestemmer deg for å selge den til oppkjøperen Katalysator Retur AS, kan du tjene godt på det og bidra til beskyttelse av miljøet i vårt land.

kjøpskurs katalysatorer

Når må jeg bytte katalysatoren?

Katalysatoren er den viktigste delen av bilens eksosanlegg, og komponentene inkluderer også en samler, lyddemper og partikkelfilter. Sjåfører velger oftest å bytte den, når ded er mekanisk skade eller funksjonsfeil. Og det er en siste utvei. Det er verdt å ta vare på og bytte ut driftsdelene, å overvåke dems tilstand. Alt dette for å vite når det er et godt tidspunkt å bytte katalysatoren eller noen del av bilens eksosanlegg.  En slitt katalysator kan forårsake redusert ytelse eller en økning i temperaturen på drivenheten og immobilisering av bilen. I tillegg til kostnader for bytte av  katalysatoren selv, kan dette medføre ekstra reparasjonskostnader. Oftest anbefaler produsentene at katalysatoren byttes ut etter å ha kjørt ca 100 tusenkilometer. Men dette er ikke en fast regel, og derfor er det så viktig å sjekke katalysatorens tilstand regelmessig.

Hva er symptomene på en brukt katalysator?

Det er smart å overvåke bilens tekniske tilstand hyppig, og spesielt deler av kjøretøyets eksosanlegg. Dette gjør at vi kan vite tidlig, når katalysatoren må byttes ut.  Dette gjør at vi kan planlegge budsjettet for disse utgiftene, da kostnadene forbundet med å erstatte katalysatoren kan være høye. Derfor, når du vil erstatte den brukte delen, ikke kast katalysatoren for skrap. Finn et etablert katalysatorkjøp, selg den med fortjeneste, slik at du kan innhente ekstra penger for å kjøpe en ny enhet.

Men la oss komme til poenget, det første signalet som antyder at vi har et problem med katalysatoren er visningen av «sjekkmotor» -kontrollen.   Et slikt signal bør først lede oss til en biltjeneste eller et verksted. Hvis lyset slukkes etter å ha fjernet feilen fra datamaskinminnet, vil det indikere at vi kommer til å kjøre noen kilometer til, på en brukt katalysator. Slike signaler vil vises oftere og oftere og en slik situasjon bør ikke undervurderes!  Det oransje lyset kan indikere skade som til slutt vil påvirke tilstanden av andre komponenter negativt , noe som vil utsette oss for ekstra reparasjonskostnader. Men dersom det motorformede lyset lyser rødt, må katalysatoren byttes ut umiddelbart, ellers kan det ende opp med stans av  bilen.

Katalysator erstatning. Hvordan kan jeg spare på det?

Å bytte katalysatoren er ikke billig, og man må forberede seg på denne utgiften. Hvordan spare på katalysatorutskifting? For det første, ikke kast den brukte katalysatoren for skrap. Kom til oppkjøperen Katalysator Return AS, vi er den eneste katalysator oppkjøper i landet. Ved å selge til oss, vil du tjene penger for en ny enhet. Vår velprøvde teknologi og utstyr av høyeste kvalitet, tillater oss å gjenvinne edle metaller, som kan brukes til produksjon av en ny katalysator.

Nærmeste kjøpssted finner du alltid på: https://www.katalysator-retur.no