Det er en god idé å selge en katalysator for å redusere omkostningene ved dens utskiftning, fordi du kan tjene penger på den, avhengig av enhetstypen. Alt avhenger av bilmodellen og reaktorens innhold av edelmetaller. Du kan selge katalysatoren din med fortjeneste hos landets største katalysatorsoppkjøp, Katalysator Retur AS. Har du flere katalysatorer? Vi kommer til deg og verdsetter utstyret på stedet. Et samarbeide med oss lønner seg, for bare hos oss selger du katalysatoren din med fortjeneste.

katalysator metall

En bilkatalysator – hva er det?

En bilkatalysator, også kjent som en konverter eller katalytisk reaktor, ligner en liten boks fylt med kanaler tett plassert ved siden av hverandre. Katalysatoren er av stor betydning for økologien, for den renser avgasser fra miljøskadelige gasser som f.eks. karbonoksider, nitrogenoksider og hydrokarboner. Den fungerer som et filter, fordi giftige avgassene fra motoren (som allerede er delvis renset) kommer til eksosanlegg, og der finner den endelige filtrering sted takket være katalysatorens funksjon. Enheten monteres i bilens eksosanlegg. Det som er viktigste i katalysatoren er dens sentrum, og mer presist metallene den består av. Reaktoren inneholder edelmetaller som f.eks. rhodium, palladium, platina og andre. Bilkatalysatoren er et ganske delikat element. Mange faktorer kan påvirke slitasjen, blant annet: defekte tennplugger, usystematisk motordrift eller beskadigede høyspenningskabler. Effekten av disse feilene er katalysatorslitasje som slutter å oppfylle dens funksjoner og må byttes ut eller profesjonelt regenereres.

Hvor kan man selge en bilkatalysator?

De vanligste symptomene på katalysatorslitasje er blant annet en nedgang i motorkraften eller støy som kommer fra under chassiset. Det kan til og med være et katalysatorbrudd. Det antas også at katalysatoren skal utskiftes etter ca. 200.000 km. En skadet katalysator som ikke lenger renser avgassene kan kastes for skrot eller man kan prøve å reparere den i en biltjeneste, men den mest fordelaktige løsningen er å selge katalysatoren til et oppkjøp. Et populært katalysatorsoppkjøp i Norge er Katalysator Retur AS, hvor brukte katalysatorer gjennomgår en resirkuleringsprosess, takket være hvilken edelmetaller gjenvinnes. I Katalysator Retur AS kan du selge din defekte katalysator og dermed i det minste delvis dekke kostnadene ved kjøp av en ny enhet. Vi verdsetter hver enkelt katalysator individuelt, og tilbyr de beste prisene på markedet, for vi opererer uten mellomledd. Vi er et bevist oppkjøp. Kunder setter pris på oss for effektiv teknisk rådgivning, profesjonell service og de beste prisene! Takket være partnerskapsavtaler med raffinerier har vi de beste engrospriser til deg. Kom og se selv, kontakt oss!

Hvordan selger man en katalysator?

Den enkleste måte er å kontakte Katalysator Retur AS‘ tekniske avdeling på. Avtal time med oss, så verdsetter vi enheten. Du kan kontakte oss online – send oss bilder av tallene fra katalysatorhuset, og deretter send oss enheten i en pakke (husk å nevne forsendelsesnummeret). Så sender vi pengene til bankkontoen din. Siden vi behandler katalysatorene i laboratoriet vårt, kan våre kunder stole på de beste priser på markedet. Husk at hvis du har en større mengde katalysatorer, kan vi komme til deg og verdsette enhetene på stedet.

Hva er prisen for en katalysator?

Prisene på katalysatorer endrer seg daglig, og avhenger av flere forskjellige faktorer. Derfor behandler vi hver verdsettelse (katalysatorer og filtre) separat. Først kontrollerer vi katalysatoren ved hjelp av et profesjonelt apparat – et spektrometer – for edelmetaller, platina, rhodium og palladium – jo høyere innhold av disse elementer, jo bedre. Deretter setter vi prisen på grunnlag av den aktuelle valutakurs og den aktuelle verdi av elementene på edelmetaller børs.

I Katalysator Retur AS ansetter vi kvalifiserte spesialister, som har til rådighet et profesjonelt laboratorium utstyrt med det mest effektive enhetene på markedet. Vi har alle de nødvendige godkjenninger og tillatelser, takket være er vi et pålitelig selskap med lang erfaring. Vi gjennomfører individuell og engros oppkjøp av katalysatorer av alle typer: metall, keramikk og partikkelfiltre. Vi inviterer deg til samarbeid.