Salg av katalysatorer blir stadig mer populært. Flere og flere sjåfører innser at i stedet for å levere den brukte katalysator til skraphandleren, er det bedre å se etter en velprøvd oppkjøper av katalysatorer og selge enheten med et overskudd.

selge katalysator

Bil katalysator og miljøet

Behovet for å begrense giftige stoffer som kommer ut av eksos fra biler har ført til en rekke EU forskrifter som er knyttet til renhet av eksosutslipp. Derfor, installasjon av bil katalysatorer i eksos systemer har blitt et svar på disse krav. Bruk av katalytisk reaktorer reduserer utslipp av skadelige stoffer i miljøet, som nitrogenoksider, hydrokarboner og karbonmonoksid. Dessuten, gjenvinning er en mer populær metode enn å skaffe materiale gjennom tradisjonell gruvedrift og prosessering, som krever store energiressurser.

Vi i Katalysator Retur AS har et spesialisert laboratorium med profesjonelt utstyr og effektive spektrometre. Behandling av katalysatorer, selv om det teknologisk er en ganske vanskelig oppgave, er en av våre prioriteter i omsorg for miljøet. Vi er et selskap med mye erfaring, godt etablert i katalysatormarkedet og vi gir en effektiv behandling.

Formålet med bruk av katalytiske reaktorer er å begrense utslipp av skadelige stoffer i atmosfæren. Hvert år, presser miljøkrav katalysator produsenter til å produsere de slik at de slipper ut så lite skadelige avgasser til omgivelsene som mulig. I dag er hver bil utstyrt med en katalysator.

Hva gjør du med en brukt katalysator?

Å kjøre en bil med en utslitt katalysator kan i stor grad påvirke den tekniske tilstand på bilen og motoren i seg selv. Derfor er det nødvendig å erstatte den defekte enheten. Ta aldri ut en defekt katalysator selv. Det er farlig og ulovlig.

Vi er glade for å se at flere og flere sjåfører vet, at de brukte bil katalysatorer har en viss verdi. Du kan selge katalysator og få tilbake noen av pengene, og bruke de, for eksempel til å kjøpe en ny enhet. Katalysatorer er kjøpt opp for å gjenvinne edle metaller fra dem. De mest verdifulle av dem er platina, rhodium og palladium. Prisen av katalysatorer er avhengig av innholdet av disse elementene i enheten.

Hva er prisen på katalysator avhengig av?  

For det første, hvilke elementer, som kan finnes i katalysatorer, dominerer i innholdet av den enkelte katalysator. Det kan være det dyre platinum, eller det litt billigere palladium. I tillegg har hver katalysator forskjellig innhold av de edle metallene. Derfor er prisen på katalysator avhengig av type metall som brukes, dets innhold og de svingende priser for disse elementene. Vi justerer alltid prisen til oppkjøp av katalysatorer i henhold til dagens priser på børsen. Prisene endres hver dag, derfor, har vi profesjonelle og effektive instrumenter for måling og spektrometriske undersøkelser. Vi sjekker katalysatorer veldig nøyaktig for innholdet av edle metaller.

Hva er det katalysatoren består av?

Katalysator er installert flere titalls centimeter bak samleren i eksossystemet av hver bil. Dette fører til at alle avgasser må passere gjennom dens interiør. Det er verdt å merke seg at utviklingen av teknologi har ført til det, at opptil tre katalysatorer kan bli funnet i moderne biler, som enda mer effektivt fanger og nøytralisere skadelige kjemiske forbindelser som finnes i eksosen. Katalysatoren består av flere elementer. Disse inkluderer, en boks i form av en langsgående sylinder, i den fremre delen av den er eksos røret satt inn. Den leder avgasser fra røykgassoppsamler. I bakenden, den andre del av røret er satt inn og den fører til lyddemperen.

Katalysatorkroppen er laget av rustfritt stål. Den indre delen er dekket med edle metaller som platina, palladium eller rhodium. Dette er omsluttet av en keramikk eller metall blokk med små kanaler. De er lagt i samme retningen som eksosgass strømmen.