Tyveri av katalysatorer øker drastisk, og politiet får stadig flere anmeldelser. Katalysatorer har et verdifullt innhold, i form av edle metaller, hvis prisene stadig stiger. Det finnes mange steder i Norge hvor katalysatorer kjøpes ulovlig. Via internettportaler kjøper svindlere katalysatorer. Vårt firma KATALYSATOR RETUR AS tilbyr kun lovlig kjøp av bilkatalysatorer. Hver transaksjon i vårt selskap er dokumentert.

Katalysatortyveri – hvordan kan du beskytte deg selv?

Katalysatortyverier blir mer og mer vanlig. For tyver er dette ganske enkelt å gjøre rask, da katalysatoren er plassert rett under chassiset. Politiet får stadig mer jobb, og ulovlig handel av katalysatorer blomstrer på nett. Ulovlige annonser om behandling og kjøp av katalysatorer utlyses daglig på www.finn.no og Facebook. Det er også flere og flere steder i landet hvor det kjøpes og selges katalysatorer ulovlig. Dessuten kjøper svindlerne katalysatorene i Norge og selger de utenfor landet uten å betale skatt i Norge.

Norge taper opptil 200 000 000 kr årlig.

Hvorfor blir katalysatorer stjålet?

Bilkatalysators innhold er fylt med svært verdifulle edelmetaller som rhodium, palladium og platina. De er dyre edelmetaller hvis priser stadig stiger. Fordeling av innholdet i katalysatorer er vesentlig for prisen. For å vurdere prisen på katalysatoren pålitelig og ærlig, er det nødvendig å kjøre en analyse. Hos Katalysator Retur AS har vi høyautomatisert og profesjonelt utstyr for å analysere innholdet av edle metaller effektivt. Vi har et profesjonelt laboratorium og spektrometre – både stasjonære og bærbare.

Hvilke biler stjeles det katalysatorer fra?

Toyota Prius er en av de mest populære biler det stjeles katalysatorer fra. Tyvene bruker kun få minutter på å ta ut katalysatoren, dessverre ødelegger de resten av bilen under handlingen. Hvordan kan du beskytte deg mot katalysatortyveri? Ingen er i stand til å beskytte seg 100 % mot katalysatortyveri, men husk å parkere bilen kun på sikre, godt belyste steder.

Hvor kan man selge katalysatoren lovlig?

VÆR OBS PÅ svindlere som opererer ulovlig, salg av katalysatorer til slike mennesker kan videreføre til fengsel i fremtiden. Politiet etterforsker allerede personer, som kjøper katalysatorer ulovlig.

Om du eier slit katalysator, kan du faktisk selge den hos enhver oppkjøper. På tross av det er det verdt å velge et profesjonelt selskap som kan presentere all dokumentasjon, analyser og målinger. Før du velger en oppkjøper, er det verdt å gjøre en vurdering av markedet for å få den beste pris for katalysatoren. Katalysator Retur AS er en partner, som mange anbefaler. Kun hos oss vil du motta all dokumentasjon innhentet under analysen i vårt profesjonelle laboratorium i tillegg til verdivurderingen av din bilkatalysator.

Vi opererer uten mellomledd og er den eneste mottaker, som leverer katalysatorer rett til raffineriet! Takket være dette kan vi tilby de beste samarbeids vilkår i Norge. Alle våre transaksjoner er dokumentert.

Vi betaler ikke kontant, vi gjør overføringer til en bankkonto.

MERK! Hvis du har hatt kontakt med mistenkelige personer eller steder hvor det ble tilbudt ulovlig kjøp eller bearbeiding av bilkatalysatorer – anmeld dette til politiet!